Blog

Träna kommunikation i sommar

”Kommaöverensövning”

Leken eller utforskandet som all tantra innebär och framför allt  Tantrickink ska alltid vara överenskommen, säker och sund (Safe, Sane och Consensual…)

Jag återkommer hela tiden till detta, mest för att du själv ska bli påmind om att du alltid har rätt att ta paus för att hitta ditt Ja och hitta ditt Nej. Detta gäller både för och emot lek, det är en av byggstenarna i er gemensamma utvecklingsresa och icke att förglömma – även den som ger/för/dominerar behöver ha koll på sitt Ja och sitt Nej

Gör denna övning först själv, ta sedan ett samtal med din partner om svaren på frågorna.

KOMMUNIKATIONSÖVNING

Hur gör man för att skapa och vidmakthålla polariteten? Lösningen är Kommunikation. Jag uppmanar alla att skriva ner sina egna drömmar, fantasier, tankar om vad man längtar efter och vad man vill göra.

Ett sätt att göra detta på är att skapa en gemensam LEKBOK. Köp ett vackert block att ha bredvid sängen (göm den om ni har barn) där den ena skriver ner svaren på dessa frågor från ena hållet och den andra skriver ner från det andra hållet i boken. Boken fungerar då som inspiration för bägge parter – hur ni ska komma vidare i relationen och leken. Har ni fler egna frågor – fyll på. Tar boken slut – köp en ny!

Ta en stund nu på en gång och ta blocket ni köpt och svara på dessa frågor. Sedan ber du din partner, lekkompis eller allra käraste vän att göra samma sak.

Jag drömmer om att göra det här?

Jag har alltid fantiserat om att….?

Jag blir upphetsad av detta…

Jag blir upphetsad av att du gör så här…

Jag blir upphetsad av att göra så här med dig?

När du gör så här…så blir jag avstängd och avtänd?

De här sakerna får du aldrig göra med mig?

Så här ser mitt perfekta förspel ut?

Detta skapar trygghet för mig…

Det här drömmer jag om att vi gör efter att vi har haft s-x?

Jag uppskattar dig för att…

Dessa frågor är ett förslag – det är underlag för samtal och överenskommelser. Det finns en hel del onlinetjänster med många frågor som underlag för bättre kommunikation och samtal.

Nu har ni en startplan för er gemensamma resa. Hoppas ni får en bra lekkväll efter detta samtal. Gör gärna en återkoppling efter en månad, en enklare avstämning om ni håller er på banan. Sedan kanske det är läge att gå igenom frågorna igen efter ett halvår eller år eftersom förändring och utveckling tar tid.

Gratis övning polaritet – träna i sommar

ÖVNING POLARITET

Nu är det dags att prova vem av er som egentligen bestämmer. Vem är det som för och vem är det som följer och hur det faktiskt kan skifta.

Ställ dig mitt emot din partner som om ni skulle dansa. Mitt emot varandra, men håll i varandras händer, bara med handflatorna mot varandra utan att gripa tag. Det är viktigt att ni har ögonkontakt. Innan ni börjar, checka in med varandra och ta några synkade djupa andetag.

Sedan börjar ni föra och följa utan att på förhand bestämma vem som ska föra eller följa. Bara testa er fram och se hur det går. Ibland kan en vild dans uppstå eller en maktkamp. Det som händer mellan er just nu är precis det som ska hända. Undvik att prata under övningen. Det är precis som många av övningarna inom Tantrickink en träning i att känna och uppleva.

Observera vad just du känner och vill göra när partnern trycker sina handflator mot dig, vill du naturligt följa och flöda med eller vill du vara den som trycker och styr?

Härifrån kan du sedan dra paralleller till livet och fundera över i vilka situationer som du självmant väljer undergivenhet eller följsamhet och vice versa när du själv väljer att föra eller vara den som för, leder eller dominerar. Övningen går att göra med sig själv genom att du närvarande känner in dina handflator och känner efter vart händerna vill med dig.

Övningen avslutas med att den som sist blev förd börjar dela om sin upplevelse. Sedan växlar ni så klart.

Förslag på frågor att ställa sig själv och partnern

Hur kändes det för dig respektive din partner att göra denna övning?

Var i kroppen fanns denna känsla?

Vad tar du med dig i fortsatt lek från denna övning?

Har du exempel från din vardag när du väljer att föra eller att följa?

 

Vadå tantra

Det pratas mycket om tantra i dessa dagar, artiklar i tidningar, radioinslag med mera. Själv har jag hängt med personer jag mött i ”tantravärlden” sedan 2008, så just nu är det mycket tantra, så även denna helg med Tantrafestival i stan.

Vad handlar det där med tantra om? Många som kommer till mig på massage tror det är en erotisk och sexuell upplevelse, nej så är det inte. Tantra är väg och väv…en energimässig inre upplevelse av närvaro och kan vara njutning med syfte att få starka andliga upplevelser där kropp, själ och tankar vävs samman till bliss eller extas.

Min massage kallar jag Xtasmassage – ja det är en inre extas som du får uppleva om du har tur… den går ut på att förbereda kroppen för den starka upplevelsen. Hur du når detta tillstånd är olika från person till person. Vissa diskar tantriskt, andra snickrar en del behöver yoga och meditera för att ta sig ”hem till sig själv” – till en plats av avslappnad närvaro – även kallat bliss!

För att förenkla för dig som begriper vad chakran är så väcker vi de nedre chakrana och för upp den energin uppåt genom kroppen och genom energibanorna. När den starka så kallade sexuella energin börjar röra sig i kroppen så kan det upplevas som du har stoppat fingrarna i eluttaget… Personligen kan jag ”dra på” det energipåslaget och låta energin flöda genom kroppen och göra sitt inre jobb oavsett om jag städar eller njuter av samlivet med min partner.

Hoppas du får flöda i helgen.
Kram

Femdomdeluxe 14 april

Tantrisk dominans!
Våga vara dig själv!
Våga bestämma från hjärtat!
Feminine Empowerment!
 
Temat för dagen är Femdomdeluxe – Så här gör man… vi går från teori till praktisk verklighet!
 
Tantrisk BDSM delux – en workshop för feminin magi där din partner får komma o smaka på magin! Fördjupning för dig som har lekt förut med mig eller har tantraerfarenhet, är du osäker kontakta mig.
 
Den partner du tar med dig kan vara en ny bekantskap – likväl som din livskamrat/lover som du vill gå djupare med och leka med tillsammans med andra.
 
14.00-16.30 Har vi kvinnor workshopen för oss själva där vi gör övningar för att bygga upp vår feminina kraft och ge varandra tips o trix hur man dominerar från sin feminina kärna.
 
16.30-17.00 Under fikapaus kör vi ”Dress to impress”, ta med dig kläder eller accessoarer som framhäver din kraft och kvinnlighet. Är du osäker kan säkert någon annan i gruppen ta med lite extra kläder/saker som man kan låna. Kanske hinner vi snabbt sätta på lite smink också. 
.
17.15 Sharp Din partner välkomnas in i vårt feminina tempel. Du bör förbereda partnern på att hen kommer vara undergiven resten av kvällen. Behöver du hjälp med denna förberedelse – kontakta mig. Instruktioner kommer i info efter anmälan.
 
Vi har en kort intro och samling i workshopcirkeln.
Viss slavträning kommer genomföras därefter övar vi på Tantricspanking o möjlighet finns att prova på göra CBT övningar om så önskas.
19.00 får de undergivna servera de dominanta förfriskningar o snacks och det är fri lek fram till ca 20.00
 
Partnerbiljett: 1250 kr ink moms (därefter 1375kr) faktureras före workshopen fika, snacks o dryck ingår.
Anmälan: till info@xtas.nu med namn och faktureringsadress samt namn på partner före den 31 mars 
Avbokning senare än 10 dagar före gäller full avgift, självklart kan du själv ordna en ersättare.
 
Max plats för sex kvinnor med respektive, så vänta inte för länge…
 
Välkommen leka tillsammans!
 
Ledare är Sofia som har workshops inom Femdom som en av sina favoriter, där kvinnor möts i ett feminint men också kraftfullt space. Vi skapar Female empowerment och fantastisk lek tillsammans, häng på! BDSM kurser har jag gett sedan 2012 och min första workshop inom andra ämnen ledde jag för över 30 år sedan…
 
Läs mer om mig på www.xtas.nu eller www.tantrickink.se